Find best premium and Free Joomla templates at GetJoomlaTemplatesFree.com

Promocija zbirke pjesama Srce na dlanu

U subotu 20. veljače u 18 sati, nakon misnog slavlja u crkvi Sv. Bartola u Cerniku, u župnoj dvorani je održana promocija zbirke pjesama “Srce na dlanu”, autorice Ivanke Lakote, prve predsjednice Ogranka Rijeka – Hrvatskog katoličkog društva medicinskih sestara i tehničara.

U promociji prve autoričine zbirke pjesama sudjelovali su vlč. Zvonimir Badurina Dudić, koji je napisao predgovor; župnik Cernika mons. Pero Zeba, a voditeljica je bila Gordana Fumić.

U glazbenom dijelu sudjelovale su kantautorica Mirjana Bobuš, te Jadranka Lakota s nekoliko svojih pjesama. “Srce na dlanu” izdala je izdavačka kuća “Josip Turčinović” iz Pazina . Crteži na naslovnici i u knjizi djelo su autoričinog supruga Slavka i kćerke Nicol Lakota. “Ove pjesme nisu nekakve duhovne kule u zraku, čardak ni na nebu , ni na zemlji, ‘nešto’ daleko od ‘prosječnog’ čovjeka i vjernika, ako taj uopće i postoji;zemljanina –Adama- ‘trnjem prokušana’ – koji sam sebe vidi i nalazi na putu svakodnevnih uobičajenosti. Nastale su, naime, slušajući potresnu ali i jedinu važnu i autentičnu katedru križa – ‘iz boli iznjedrena, na kalvariji života prokušana’ – svjedoči u pjesmi Duša moja duši Tvojoj vapije – i tako postaju i ostaju bliske svakom od nas, jer znamo, nema čovjeka bez iskustva boli, patnje i trpljenja koji Kristovu učeniku postaju blagoslovljeni križ spasenja. Srce na dlanu svakom daruje autorica. Srce na dlanu daruje svakom Bog. Otkriti svoje srce možda se usudi čitajući ove pjesme i pokoji čitatelj potaknut autoričinom hrabrošću, neposrednošću i otvorenošću.” – napisao je u svom predgovoru zbirki pjesama Srce na dlanu vlč. Dudić a na promociji je usporedio Lakotino pisanje s pisanjem sv. male Terezije i sv. Faustine jer to je nešto što je proživljeno, autorica iza toga stoji.životom i to je najveća kvaliteta. Bog je mnogima dao talent. Mnogi nas svojim pisanjem truju a to ovdje nije slučaj. Sve što je Ivanka napisala je u slavu Boga, života i Ljubavi.” – rekao je između ostalog vlč. Dudić.

Župnik mons Zeba izrazio je svoju zahvalnost svojoj župljanki i župnoj suradnici Ivanki Lakoti, zahvalio se za istinsko vjerničko svjedočanstvo i za tu lijepu, prvenstveno duhovnu večer u kojoj su se okupili brojni autoričini prijatelji i župljani, te poželio da ovakvih druženja bude još.

Ivanka Lakota rođena je 1974.god. Po struci je viša medicinska sestra. Duhovno je izrasla u molitvenoj zajednici “Ivan Pvao II.” u svetištu Majke Božje Goričke kod Baške na otoku Krku. Udata je i majka dvoje djece. Ima supruga paraplegičara a i ona boluje od teške bolesti već nekoliko godina. U mjesečniku Riječke nadbiskupije “Zvona” neko vrijeme je objavljivala svoje meditacije.

“Ivanka iskreno, mogla bih reći i mistično, proživljava sv.misu, molitvu krunice i Križni put. Poslanice sv. Pavla posebno voli, iz njih uči, one su sva njezina teologija, na njima su izrasla mnoga njezina razmišljanja. Susret s njom obogaćuje, a njezine meditacije potiču na razmišljanje o vjeri, Svetom pismu, životu u kojem su glavni putokaz Marija i njezin Sin Isus Krist, naš Spasitelj.” –napisala je o autorici u zbirci pjesama “Srce na dlanu” Gordana Fumić. Ivanka Lakota napisala je 2014. god. Križni put pod nazivom “Dodir neba s križa” kojeg je također tiskala izdavačka kuća “Josip Turčinović” iz Pazina.

Gordana Fumić