Find best premium and Free Joomla templates at GetJoomlaTemplatesFree.com

Poziv na Nacionalno hodočašće u Split

Hvaljen Isus i Marija!

Drage kolegice, sa radošću vas pozivamo na Nacionalno hodočašće u Split 15.6.

Okupljanje pocinje u 09:30-10h kada počinje program. Nakon pozdravnih riječi planiramo imati tri predavanja. Sv.misa je planirana oko 12:15. Poslije slijedi rucak i oko 14:30 bi krenuli u razgledavanje sakralnih i kulturnih znamenitosti grada. Svečanost i Sv.misa će biti u Klerikatu u čijim prostorima imaju sobe za prenociti ( 80 kreveta), ali kako su koncesiji za koji dan ćemo znati cijenu noćenja. Važno nam je znati koliko vas dolazi, koliko planira noćenje petak/ subotu, a koliko subotu/ nedjelju da im znamo reći.

Molimo vas da nam u idućih par dana potvdite svoj dolazak. Nadam se da ćete se odazvati u što većem broju i da ćemo proslaviti radost zajedništva u Kristu.

Srdačno vas sve pozdravljamo! 

Sedmo biskupijsko hodočašće zdravstvenih djelatnika u Voćin

POŽEŠKA BISKUPIJA

HRVATSKO KATOLIČKO LIJEČNIČKO DRUŠTVO-PODRUŽNICE U POŽEŠKOJ BISKUPIJI

HRVATSKA KATOLIČKA UDRUGA MEDICINSKIH SESTARA I TEHNIČARA U POŽEŠKOJ BISKUPIJI

Pozivaju sve zdravstvene djelatnike i zaposlenike u zdravstvu na

Sedmo biskupijsko hodočašće zdravstvenih djelatnika u Voćin koje će se održati u subotu, 8. listopada 2016.godine.

Program:

9.30     Procesija od hodočasničkog križa

10.00  Stručno-duhovna tribina

10.45    Molitveno-meditativni program- prigoda za osobnu ispovijed

11.30    Euharistijsko slavlje

13.00    Zajedništvo i druženje Svaki naš susret s Marijom, Majkom Vječne Ljubavi, prigoda je za novo duhovno ispunjenje i inspiracija za novo ostvarenje u službi ljubavi.

Koordinatori: Tvrtko Kovačević,dr.med, Mbtl: 091 509 7561

Mira Ilić,bacc.med.techn., Mbtl: 098 923 0486

Poziv na simpozij 23.4.2016.

PROGRAM SIMPOZIJA

8:00  REGISTRACIJA SUDIONIKA

8.30  Duhovni nagovor nacionalnog duhovnika vlč. Krunoslava Pačalata

Read more: Poziv na simpozij 23.4.2016.

Poziv na Godišnju Skupštinu HKDMST i proslavu 20-godišnjice Društva

 

Poštovani,

Velika čast pozvat mi Vas je na Godišnju skupštinu HKDMST a i skromnu proslavu 20- godišnjice postojanja Društva, koja će biti u subotu 11.travnja 2015. s početkom u 12 sati u Međubiskupijskom dječačkom sjemeništu, Voćarska 106, Zagreb.

Read more: Poziv na Godišnju Skupštinu HKDMST i proslavu 20-godišnjice Društva

Nacionalno hodočašće u Karlovac

Program

Okupljanje DO 9,30h u Franjevačkom samostanu kod crkve Presvetog Trojstva u Karlovcu (Trg bana Josipa Jelačića 7, 47000 Karlovac, 047/615-950).

9.30 h - Pozdravi: p. Franjo Tomašević (domaćin, duhovnik HKDMST ogranka Karlovac), nacionalni duhovnik vlč. Krunoslav Pačalat, gradonačelnik Karlovca, nacionalna predsjednica HKDMST – a – Tina Jelić Balta; glavna med. sestra karlovačke Bolnice…

10.00 h - Sv. misa – pjevana s propovijedi – predvoda mons. Ferdinad Vražić (duhovnik Udruge doktora) uz koncelebraciju svih prisutnih duhovnika. Svira i pjeva duhovni sastav FORTITUDO DEI

NB! Misna čitanja od Presvetoga Trojstva. Čitaju članovi HKDMST ogranka Karlovac. Molitva vjernika: prvi zaziv imaju članovi ogranka Karlovac, ostale zazive (zaziv treba biti kratak, ali jasan) imaju članovi ogranaka. (možda početi: U ime ogranka Koprivnica upućujemo Bogu molbu... zahvalu... – i tako svaki ogranak spomene svoje mjesto)

11.30 h – 13.00 h - Ručak u Domu HV (želimo ostaviti prostora za osobne i dublje kontakte upravo uz ručak i kavu i zato je dobro da se strogo držimo dogovorenog vremena)

13,10 h Želimo se s nekoliko pjesama raspoložiti za duhovnu misao i nagovor...

13.30 h – Duhovna obnova koju drži vlč. Krunoslav Pačalat na temu: „U ŠKOLI MILOSRDNOG KRISTA“

15.00 h - pokret prema Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu: upoznavanje sa Svetištem; predstavljanje ogranaka; pobožnost lit. sv. Josipu; molitva p. Zvjezdana za med.sestre i blagoslov...

16.00h – pokret kućama…

Mogućnost pomoći Jahvine siromahe, kupujući knjigu „Oče naš“ našega gradonačelnika...

Važno svima proslijediti!

Dobro zapamtite što vam je napisano i toga se držite. (Ne gledati na znakove „ZABRANE“). Nakon naplatnih kućica, odmah slijedi semafor, voziti ravno dok pred sobom ne ugledate veliko raskrižje i AUTOBUSNU STANICU (KOLODVOR) na tom semaforu krećete lijevo u ulicu Kralja Tomislava i vozite ravno do Trga bana Josipa Jelačića. Na tom Trgu ćete ostaviti svoje vozilo.