Find best premium and Free Joomla templates at GetJoomlaTemplatesFree.com

BOŽIĆNO DARIVANJE

U HKDMST ogranak Dubrovnik uz nadolazeće Božićne blagdane organizirali smo prikupljanje osnovnih živežnih namirnica, za naše najsiromašnije sugradane - korisnike Pučke kuhinje Dubrovnik.

Read more: BOŽIĆNO DARIVANJE

Hodočašće Gospi Sinjskoj

Hrvatsko katoličko društvo medicinskih sestara i tehničara, ogranak Dubrovnik, hodočastilo je 28.09.2013. Gospi Sinjskoj u Sinj, kako bi Majci Mariji donijeli svoje nakane, molitve i prošnje ali i zahvalnosti.

Read more: Hodočašće Gospi Sinjskoj

Dubrovački ogranak na hodočašću u Boki Kotorskoj

HKDMST - ogranak Dubrovnik hodočastio je 25. listopada 2014. u Boku Kotorsku - zaljev hrvatskih svetaca. U Herceg Novom u kapelici sv. Leopolda Mandića imali smo Sv.Misu koju je predvodio naš novi duhovnik don Miroslav Karatović i nakon toga je sljedila pobožnost Sv. Leopoldu.

U Perastu smo posjetili Gospu od Škrpjela, stoljećima je nastajao ljudskom rukom napravljen otočić - koji kao da pliva na morskoj površini. Na otoku se nalazi prekrasno svetište ( kapelica ) posvećeno Uznesenju Blažene Djevice Marije na nebu. Tu nas je srdačno dočekao don Srećko Majić koji nam je pokazao kapelicu, i Muzej na otočiću. Nakon toga je slijedio zajednički ručak i druženje.

U popodnevnim satima smo posjetili Kotor i kotorsku katedralu i crkvu Sv. Marije i molili na grobu naše prve blaženice Ozane Kotorske. U večernjim satima uz molitvu i slavljenje Boga sretno smo doputovali.

Predsjednica ogranka Dubrovnik, Suzana Jović

Osnivanje HKDMST ogranka Dubrovnik

U Općoj bolnici Dubrovnik 15. svibnja 2013. osnovan je HKDMST ogranak Dubrovnik. Osnivanju Ogranka prethodila je Sv. Misa koju je predvodio vlč. Krunoslav Pačalat, nacionalni duhovnik HKDMST-a. U pozdravnoj poruci okupljenima obratila se i predsjednica HKDMST Tina Jelić-Balta, koja je u svom izlaganju o duhovnosti u sestrinstvu i otvorila osnivačku skupštinu.

Read more: Osnivanje HKDMST ogranka Dubrovnik