Find best premium and Free Joomla templates at GetJoomlaTemplatesFree.com

Započeo 4. Simpozij našeg društva na Šalati

Sa krunicom i svetom misom u Kripti Međubiskupijskog sjemeništa na Šalati započeo je 4. simpozij pod nazivom „Život u krilu zdrave obitelji“. Misu je predvodio vlč. Domagoj Matošević, rektor sjemeništa koji nas je prekrasno i nadahnuto uveo u sam Simpozij.

Naime, u svojoj propovijedi, koja se temeljila na dobro poznatom Isusovom govoru u evanđelju „Tko je moj bližnji…“ (Lk 10, 25-37), vlč. Domagoj nam je govorio o milosrdnom Samarijancu koji je prepoznao svoga bližnjega kojega treba uslužiti svojom pažnjom i ljubavlju, upravo ono što medicinske sestre trebaju u svom poslanju. Približio nam je sam događaj iz evanđelja opisujući okolnosti u kojima se ovo dogodilo te samo protagoniste na kojima nam je protumačio i posvijestio naša ponašanja u odnosu na bližnjega te posebno naglasio čestu našu ravnodušnost prema onima koji su u potrebi. Nerijetko smo slični i svećeniku i levitu… I treba se zamisliti nad time. Naša indiferentnost često nas koči u našoj zadaći da budemo jedni drugima a posebno potrebnima pomoć koja im je u tom trenutku potrebna. Pozvao nas je vlč. Domagoj da molimo za svoju osjetljivost za potrebe, prilike i neprilike svojih najbližih i da znamo reagirati ne samo profesionalno već kao Isusovi prijatelji koji žele živjeti svoje kršćanske ideale.

Nakon Svete mise imali smo zajednički ručak u sjemenišnoj blagovaoni te lijepo druženje uz radosno zajedništvo što imamo jedni druge.

Nakon ručka uslijedio je službeni početak Simpozija u dvorani sjemeništa uz pozdrav voditeljice programa sestre Sanje Višević, te Zaziv Duha Svetoga i molitva koju je predvodio naš duhovnik vlč. Krunoslav Pačalat, i uz prigodne pozdrave koje su izrekli naši gosti a prije njih sama predsjednica našega društva sestra Tina Jelić Balta.

Kako je tekao radni dio moći će te pročitati nakon svršetka simpozija. Treba još naglasiti da smo prvi dan simpozija završili s klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom u kapeli sjemeništa, koje je predvodio naš duhovnik Kruno.