Find best premium and Free Joomla templates at GetJoomlaTemplatesFree.com

Proslava Bl. Majke Terezije iz Kalkute, zaštitnice Koprivničkog ogranka HKDMST-a

Koprivnički ogranak HKDMST-a, 3. rujna proslavio je spomendan Bl. Majke Terezije koju smo odabrali za zaštitnicu ogranka.

U kapelici Gospe Lurdske, Opće bolnice Koprivnica, započeli smo proslavu molitvom krunice, a Sv. misu nam je predvodio duhovnik društva vlč. Krunoslav Pačalat.

Bl. Majka Terezija trebala bi za nas, medicinske sestre i tehničare, biti posebno nadahnuće napose kad znamo da nosimo ispred ovoga još predznak 'katoličke', jer nam je poslanje isto. Brinuti se za ojađene, bolesne, napuštene, izgubljene, nevoljne... Bl. Majka Terezija nam je u tom najbolja učiteljica i primjer, lijepi i uzvišeni uzor kojega bismo trebali što istinskije slijediti. Ovo slavlje naše zaštitnice, nas je potaknulo da se još više zagledamo u tu divnu ljubav koju je Bl. Majka Terezija živjela prema Isusu, kojeg je gledala i kojemu je služila preko potrebnih njezine pomoći, te bi nam njezin primjer trebalo biti poticaj da naše djelovanje i na profesionalnom i na osobnom, a nadasve na duhovnom planu bude što autentičnije. Ono što govorimo i čime se dičimo kao katoličke medicinske sestre i tehničari treba biti na djelu još očitije.

Nakon mise imali smo i predavanje duhovnika na temu „Duhovost medicinske sestre, supruge i majke“ na kojem su najupečatljivije riječi bile kako je duhovna žena, majka i med. sestra jedno veliko srce iz kojeg izviru brojne milosti, koje Gospodin preko nje želi izliti na područje života u kojem ona djeluje. Samo kao duhovna osoba, medicinska sestra je nalik na svoga Stvoritelja koji joj je namijenio da bude izvor ljubavi. Nedostatak duhovnosti tjera u očaj i tjeskobu, nezadovoljstvo i nesigurnost te onesposobljuje osobu za davanje ljubavi i topline. U dobrom raspoloženju i u lijepom zajedništvu koje održavamo svaki mjesec i ovaj put smo ostali popričati, razmijeniti informacije i iskustva.

Danijela Vorkapić