Find best premium and Free Joomla templates at GetJoomlaTemplatesFree.com

25 godišnjica osnivanja HKDMST u Splitu

Dana 11.12. ogranak Split je imao proslavu dvadeset i pete godišnjice osnivanja. Susret je započeo duhovnom obnovom kroz koju nas je vodio naš duhovnik fra Žarko Lučić.

Iskušenja kojima smo svakodnevno izloženi, ponekad odvode ljude na pogrešne putove lutanja i nažalost traženja pomoći u praznovjerju. Kroz primjere svetaca, crkvenih otaca i filozofa ukazao je da nitko od nas nije lišen podsvjesnih strahova. Isus je jedina istina i u Sv.Pismu 365 puta piše "ne bojte se" da znamo da svaki dan imamo snagu i podršku. Kako je lijepo naša Jelena u svom osvrtu napisala želja nam je rasti u spoznanju istine.

Nakon duhovne obnove, razmijenili smo uspomene na prvih 25 godina djelovanja ogranka. Ružica Maduna je emotivno prikazala početke rada ogranka, nastalog tijekom domovinskog rata, kao pomoć najpotrebitijima, do današnjih dana kada se naše aktivnosti usmjeravanju na sve skupine društva kroz edukacije, javnozdravstvene akcije i karitativan rad. Nakon Sv. mise slijedio je druženje u kojem smo zajedno uživali u duhu zajedništva i uzajamne podrške.