Find best premium and Free Joomla templates at GetJoomlaTemplatesFree.com

11. Veljače 2021. Proslavljen Dan bolesnika i Dan Hrvatskog Katoličkog društva med.sestara i tehničara

Zajedno sa Hkld i Hrv.katoličkim društvom farmaceuta pod propisanim epidem. mjerama sudjelovali smo na sv.misi u kapeli Katoličkog sveučilišta u Ilici u Zagrebu. Sv.misu je predslavio pater Ilija Grgić nacionalni duhovnik Hkdmst.

Pater Ilija je u predivnoj propovijedi naglasio važnost med.sestre,brata,liječnika i svih koji sudjeluju u služenju bolesnicima - usporedivši ih sa "kamenom zaglavnim " koji drži cijelu konstrukciju svodova ...povezuje i ne dopušta da se ta konstrukcija raspadne,pukne...to je veza između zemaljskog i nebeskog! Medicinsko osoblje-sestra,liječnik je upravo ta veza koja bolesnike spaja -kroz služenje i žrtvu sa Bogom! Posebno u ovim teškim uvjetima pandemije.

Nakon sv.mise održan je okrugli stol- Mijenja li Covid 19 potrebe bolesnika? Svoja iskustva i svjedočansto iznjeli su nam izv. prof.dr.sc.Jasna Čerkez Habek- liječnica spac. kadilologije iz bol. Sv Duh koja je radila sa covid bolesnicima u Novoj bolnici i mons.Antun Sente ml. koji je i sam prebolio infekciju Covidom 19 , te svakodnevno posjećuje Covidom oboljele bolesnike pružajući im utjehu i sv.sakramente. Program je pripremio i vodio sa kolegama iz Kluba katoličkih studenata - student Josip. Strčić,bacc.med.techn. Bilo je svečano i dirljivo.

Snimku proslave Dana bolesnika,tj. Okrugli stol možete pogledati na