Find best premium and Free Joomla templates at GetJoomlaTemplatesFree.com

Susret ogranka Split

Mir vama! Ne bojte se! To je bio uskrsni pozdrav učenicima koji su od straha zatvorili vrata. I nas je sve pozdravio i zahvalio se na požrtvovnom radu za zdravlje svih ljudi. Da bi pravno neki događaj ušao u povijest potrebno je barem 30 godina. Ovo misno slavlje za vas zdravstvene djelatnike je više od 30 godina. Vjera u Uskrsnuće Kristovo je dar koji nam se daruje i poziva nas na novi život. Život u radosti da smrt i patnja ne trijumfiraju niti imaju zadnju riječ. Židovske starješine, veliki svećenici mislili su da sa smrću Kristovom je sve riješeno. Tek tada za njih nastaju problemi. A kakvi su to stražari, kako nisu dosljedno vršili svoju službu? Kamen je odvaljen, grob je prazan...Oni se opravdavaju time da su ga ukrali njegovi učenici. Žene su prve svjedokinje Uskrslog Spasitelja. One govore o tome susretu učenicima. Petar i Ivan trče. Onaj bojažljivi Petar dobiva novu snagu za svjedočenje. Sramežljivi Nikodem i Josip iz Arimateje više se ne boje... Poruka nama: Navještati Radosnu vijest besplatno, raditi ponizno, strpljivo, požrtvovno. I danas nas Krist poziva po imenu: Marija, Marina, Zdravka, Ana, Dolores, Ružice, Sveta, Šima,... Idi javi ovom svijetu da sam uskrsnuo, da sam živ među vama, to je najveća istina i sigurnost na ovom našem proputovanju. Amen! Aleluja! U crkvi Gospe od zdravlja u Splitu, svake godine, na Uskrsni ponedjeljak služi se sv.Misa za zdravstvene djelatnike. HKLD i HKDMST sudjelujemo u misnom slavlju kao čitači. Misu je predslavio i propovijedao fra Domagoj Runje profesor na KBF. Hvala mu.

Proslava dana bolesnika u Splitu

Na našem susretu dogovorile smo se da ćemo sudjelovati u trodnevnoj pripremi molitve Gospine krunice u obje bolnice. Kako su se neke kolegice razbolile nismo mogle sudjelovati u bolnici Križine. Nas nekoliko smo predmolile sv. krunicu u KB - Firule i sudjelovale u liturgijskom čitanju i pjevanju kod sv. Mise.

Read more: Proslava dana bolesnika u Splitu

25 godišnjica osnivanja HKDMST u Splitu

Dana 11.12. ogranak Split je imao proslavu dvadeset i pete godišnjice osnivanja. Susret je započeo duhovnom obnovom kroz koju nas je vodio naš duhovnik fra Žarko Lučić.

Read more: 25 godišnjica osnivanja HKDMST u Splitu